Ratten & muizen

Last van ratten of muizen? Voorkom een plaag, begin vandaag!


Het voorkomen van de aanwezigheid van ratten en muizen doe je door:

  •  Ruimtes schoon te houden;
  •  Alle voedsel op te bergen in goed afgesloten potten of containers;
  •   Afval in goed afsluitbare bakken weg te gooien;
  •  Gaten en kieren rond bijvoorbeeld kruipruimtes en wateraansluitingen te dichten;
  • Vogels niet te voeren;


Ratten en muizen zijn onderdeel van onze leefomgeving en hebben hun nut, maar ze zorgen voor overlast en brengen gezondheidsrisico’s mee. Als je een oudere woning hebt wees dan extra alert op mogelijke schuilplaatsen. Een muis past al door een opening van een dikke pen. Wanneer je in een huurhuis woont bespreek dan de beste aanpak ter preventie eens met je huiseigenaar of woningcorporatie. Door het dichtmaken van bepaalde openingen los je het probleem vaak al zelf op.

 

Blijft de overlast toch, schakel dan een erkend plaagdierbeheerser in. Deze is ervoor opgeleid en werkt volgens de stappen preventie, professionele niet chemische maatregelen zoals klapvallen, en, als niets anders helpt, chemische bestrijdingsmiddelen.

IPM 2023

 

Vanaf 2023 gelden nieuwe regels voor het gebruik van ratten- en muizengif. Alleen wanneer men hiervoor is gecertificeerd mag gif worden ingezet. 

Bij ondeskundig gebruik heeft het ook een grote impact op de natuur. Daarnaast is het ook zo dat het maar tijdelijk helpt. Zeker het gif wat je als particulier kunt kopen omdat dit een andere samenstelling heeft en een veel lagere concentratie van de werkende stof bevat.

Als je zelf klapvallen gebruikt zet deze dan alleen in huis of in een schuur waar ze in ieder geval geen andere slachtoffers kunnen maken.

 

Voorkomen is altijd beter dan genezen!

 

ProCuro

Looneind 3C 

5131 RK  Alphen  (NL)

T: 0132077745

info@pro-curo.nl

www.pro-curo.nl

BTW NL001777140B46  

KvK 18078595 

Algemene voorwaarden