MIEREN

Zodra de temperaturen beginnen te stijgen komen deze harde werkers weer tevoorschijn. Toch wil je deze beestje niet binnen in je huis zien. Ruim etensresten en kruimels dan ook altijd direct op en bewaar eten (vooral zoetigheid) goed afgesloten. Naast de gewone wegmier zijn er nog een aantal (exotische) soorten die steeds meer in Nederland voorkomen.

 

Overlast van mieren? Neem contact met ons op.


WEGMIER

Mieren zijn sociaal levende insecten die (grote) kolonies of staten vormen rondom één of meerdere koninginnen. De wegmier heeft doorgaans maar één koningin in het nest. De nesten bevinden zich vaak onder tegels of onder boomschors. Soms maken ze ook zandhopen. De mieren leven van bladluizen die ze melken.

 

FARAOMIER

Deze mier komt in het gehele land voor en wordt uitsluitend aangetroffen binnen gebouwen en in plantenkassen omdat ze van warmte houden. Daarom bouwen ze hun nest bij voorkeur in de buurt van een warmtebron. De faraomier is oorspronkelijk afkomstig uit de tropen. 

 

VLIEGENDE MIEREN

In ons land komen vele soorten mieren voor. De meeste mierenkolonies vormen zogeheten “Bruidsvluchten”. Dit is het moment dat de mannetjes de koninginnen bevruchten. De koninginnen werpen hierna hun vleugels af en de mannetjes sterven. Het is dus een tijdelijk fenomeen en wanneer u ramen en deuren goed gesloten houdt voorkomt u dat ze binnen in uw huis komen.

 

MEDITERRAAN DRAAIGATJE

Deze mieren houden er een nogal indrukwekkende leefwijze op na. Elk jaar sluiten er nieuwe koninginnen aan bij een bestaand nest. Alle koninginnen produceren werksters en die werken samen in een zogenaamde superkolonie. De omvang van een kolonie kan zodoende enorm worden.

 

 

Bij overlast van het draaigatje is het van enorm belang om deze op professionele wijze en met de juiste vakkundigheid te bestrijden. De mier is namelijk resistent tegen de gebruikelijke bestrijdingsmiddelen, maar heeft de eigenschap om door te dringen tot in een woning c.q. gebouw.

 

Laat bij het vermoeden van het draaigatje deze dus altijd door ons determineren.

Wij kunnen dan, in overleg met u, een plan van aanpak opstellen om u van dit probleem af te helpen.


Overlast van mieren? Neem contact met ons op.

ProCuro

Looneind 3C 

5131 RK  Alphen  (NL)

T: 0132077745

info@pro-curo.nl

www.pro-curo.nl

BTW NL001777140B46  

KvK 18078595 

Algemene voorwaarden