KEVERS / VOORRAADAANTASTERS

Er bestaan vele soorten kevers of voorraadaantasters. Lang niet alle soorten zijn overlast gevend.

Als er zich eenmaal een plaag voordoet is het van belang deze grondig en met de juiste adequate middelen te bestrijden.

Voor houtaantastende kevers (houtwormkever, spinthoutkever, boktor) verwijzen wij u naar het hoofdstuk Houtaantasters elders op onze website.

 

TAPIJTKEVER

Het zijn juist de larven (en niet de kevers!) die grote schade kunnen aanrichten aan wollen stoffen, bont, opgezette dieren, huiden en andere producten van dierlijke oorsprong. Het gaat er bij de bestrijding om de ontwikkelingsbron op te sporen en deze te vernietigen.

 

RIJSTMEELKEVERS

Rijstmeelkevers behoren tot de voorraadaantastende insecten. Ze worden regelmatig aangetroffen in en bij allerlei plantaardige producten, vooral graanproducten. Aangetaste producten moeten direct worden verwijderd. Voedingsmiddelen dienen zo veel mogelijk te worden bewaard in goed afsluitbare bussen.

 

BROODKEVER

De larven van de broodkever veroorzaken vraatschade en kunnen uitermate schadelijk zijn. Ze zijn de meest voorkomende voorraadaantaster in woningen en leven en planten zich voort in allerlei harde, droge zetmeelhoudende producten. Volwassen broodkevers nemen zelf geen voedsel op.

 

BEHAARDE SCHIMMELKEVER

Dit is een vochtminnende keversoort die soms in grote aantallen in huizen en boerderijen kunnen optreden. De kevers en hun larven zich in vochtig beschimmeld hooi, rottend blad, in vochtige kelders en op vochtige muren, maar ook een vochtig rieten dak geldt als een favoriete ontwikkelingsplaats.


 Overlast van kevers? Neem contact met ons op.

ProCuro

Looneind 3C 

5131 RK  Alphen  (NL)

T: 0132077745

info@pro-curo.nl

www.pro-curo.nl

BTW NL001777140B46  

KvK 18078595 

Algemene voorwaarden