Wespen

Wanneer u, in het zomerseizoen, overlast ondervindt van een wespennest kunnen wij hierop een bestrijding uitvoeren. D.m.v. van deze behandeling zal het wespennest na circa 5-7 dagen, afhankelijk van de grootte, volledig uitgeschakeld zijn. 

Een wespennest bestaat altijd één (zomer)seizoen en wordt nooit een tweede keer gebruikt. Een wespennest sterft in het najaar/winter langs natuurlijke weg uit, verwijderen is dan ook niet van toepassing. 

 

Wespensoorten die wij voor u kunnen bestrijden;

 

Gewone/Duitse wesp 

ook wel de limonade wesp genoemd. Zowel de gewone als de Duitse wesp is de meest voorkomende en bekendste wespensoort. Ze maken een gesloten nest in schuren, dakgoten, spouwmuren, de grond of daken en aftimmeringen. Eén nest kan in de zomer groeien tot een volk van 4000-5000 wespen. Deze soort zorgt voor de meeste overlast en komt het snelste in conflict met de mens.  

 

Franse veldwesp

De Franse veldwesp maakt voornamelijk nesten onder daken van woningen, panden, schuren en tuinhuizen. Ze maken een open nest en hebben een volk van gemiddeld 8-14 wespen. De koning blijft ten opzichte van andere wespennesten niet in haar nest aanwezig. Zij maakt vaak meerdere kleine nesten bij elkaar in de buurt. De Franse veldwesp voedt zich voornamelijk met insecten, hierdoor zorgt deze soort niet voor veel overlast bij de mens.

 

(Europese) Hoornaar

Deze soort leeft gelijk als de normale/Duitse wesp maar is aanzienlijk groter. Ze maken hun nest het liefst in de vrije natuur.

 

Aziatische Hoornaar

De uitheemse Aziatische hoornaar, of monsterwesp, wordt elk jaar meer waargenomen in ons land. De nesten komen vaak hoog in een boom of bijvoorbeeld een hoge dakrand voor. Deze nesten kunnen tot wel 80cm groot worden met een volk van 1000

hoornaars. Wanneer u de Aziatische hoornaar waarneemt moet u hier een melding van maken. Wij hebben ruime ervaring met het bestrijden en verwijderen van een Aziatische hoornaar nest.

 

Zweefwespen

Heeft u tussen uw tegels of in uw gazon meerdere kleine openingen dicht bij elkaar waar veel ‘wespen’ uit komen? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met zweefwespen. Deze soort is niet gevaarlijk en kunnen niet steken. Een bestrijding is dus ook niet van toepassing. 

 

Bijen

Heeft u een vrij hangend bijennest rondom uw bedrijf of woning? Wij hebben intern een opgeleide imker die het volk kan wegscheppen, neem hier een kijk om te zien wat wij doen betreft natuurbehoud.  

 

Hommel

De hommel is een heel nuttig insect. Ze vliegen bij hun zoektocht naar nectar van bloem naar bloem en brengen zo het stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Zo zorgen ze voor de bestuiving van bloemen en cultuurgewassen.

Hommels steken zelden of nooit, alleen als ze zich echt bedreigd voelen. Bovendien is de hommel in ons land een beschermde diersoort. Slechts in een uiterst geval bestrijden wij een hommelnest, bijvoorbeeld als dit bij de deuropening van een school zit waar de kinderen langs moeten lopen. In andere gevallen adviseren wij om de nestingang te ontwijken.

 


ProCuro

Looneind 3C 

5131 RK  Alphen  (NL)

BTW NL001777140B46  

KvK 18078595